Ο τραχανάς που δεν ξεχνιέται – το φαγητό των φτωχών που έθρεψε γενιές
Στο χωριό Κατοχή Αιτωλοακαρνανίας συναντήσαμε τη Γιάννα, η οποία μας έδειξε βήμα-βήμα πώς παρασκευάζεται ο παραδοσιακός τραχανάς, όπως τον έφτιαχναν οι γιαγιάδες μας. Με πρόβειο γάλα, σιτάρι και πολύ μεράκι, η διαδικασία αυτή κρύβει μέσα της μνήμες μιας άλλης εποχής – των φτωχικών αλλά γεμάτων γεύση χρόνων.
Μια γαστρονομική παράδοση που περνάει από γενιά σε γενιά, φτιαγμένη με αγάπη και κόπο, ώστε να μη χαθούν τα ήθη και τα έθιμά μας.
Δείτε το video εδώ.
πηγή:xiromero883.gr